The house sits on a rocky promontory with views to the south over Tasman Bay to Nelson and the ranges beyond. Built as three separately articulated pavilions, to integrate modestly with the surrounding natural features, the house is planned to take best advantage of this conflicting access to sunlight and views.

Materials have been chosen that amplify the high quality but modest aspirations of the house with pre-weathered zinc and cedar used predominantly across the upper level and local marahau stone to the lower level plinth. A restrained palette of timber veneers lend the interior a timeless quality.The house sits on a rocky promontory with views to the south over Tasman Bay to Nelson and the ranges beyond. Built as three separately articulated pavilions, to integrate modestly with the surrounding natural features, the house is planned to take best advantage of this conflicting access to sunlight and views.